Kylling på Ukrainsk vis,Leve Ukraina

Kylling på Ukrainsk vis,Leve Ukraina

Det er vel ikke akkurat matlaging de tenker på der nede i Ukraina for tiden,heller ikke de 3000000 flyktningene drevet ut av landet på flukt fra Putins hær ,men vi som sitter og ser på dette fra sidelinjen håper sammen med folket i både Ukraina og Russland at det snart er over. Faren for verdenskrig har vel aldri vært større og vi kan bare håpe at Putin forstår at dette er bare lidelse og ingen seier for verken Russland eller det invaderte Ukraina. Det ukrainske folk sloss for livet og selvstendigheten å viser en styrke som få. Leve Ukraina

Vi håper alle som kommer her som flyktninger blir tatt vel imot og at det russiske folk får vite sannheten.Dette er ikke en krig som de aller fleste russere ønsker eller forstår heller . En krig har ingen seierherre.

Hel kylling,Stor økologisk kylling 1,4 kg ca

150 ml creme fraiche

25 gram dill eller persille

4 hvitløksfedd

1 ss rapsolje

Ha creme fraiche ,urter,hvitløk og en god spiseskje salt i en matmølle og kjør glatt. Smak til med salt og pepper.

Tørk godt av kyllingen og smør kylling inn med creme fraiche marinaden. Både inni og utpå.

Mariner i minst et par timer i romtempratur eller over natten i kjøleskap har du tid.

Varm ovnen opp til 200 grader(180 varmluft). Legg kylling i i en ildfast form.Drypp gjerne litt olivenolje i bunnen av formen før du legger kylling oppå . Dekk kyllingen løst med folie og stek i 45 minutter på 180 grader,ta gjerne og følg med på kylling og pensle med kraften/marinaden. Etter 45 minutter tar du bort folie,den ser litt blek og trist ut men stek den videre i 15-20 minutter og sjekk forvandlingen. Sjekk om veske fra lår er klar,hvis ikke stek videre i 15 minutter. Den blir ikke tørr men saftig uansett. Ta litt vann i sausen hvis den ser ut til å tørke inn.

Hvil kylling i 15 minutt før du serverer rett fra fatet. Husk å få med den nydelige sausen.

Ved servering riv biter av med to gafler og server med poteter eller ris og kålsalat. Gjerne kålsalat på ukrainsk vis. Dette er en enkel rett med god urtesmak og hele kjøkken luktet hvitløk men jeg lover at du vil elske denne retten. Kjøkkenet i Ukraina preges av mange kulturer men det er mye kål,poteter,løk og rømme i rettene.Rimelige råvarer som gir mye smak.

braisert kål var nytt for meg.Nydelig smak av tomat,karve og creme fraiche.

Brasert kål på Ukrainsk vis

1 lite vanlig hvitkål

2 ss rapsolje

2 løk i tykke skiver

1,5 ts karvefrø(hel karve)

1 stor rød paprika

100 ml tomatjuice eller en boks hakketde tomater kjørt glatt med stavmikser.

200 gram creme fraiche

1 ss persille

Del kålet opp i strimler og vend inn 1 til 2 ss  salt. Masser saltet godt inn. La stå litt og trekke.

Varm olje i en dyp stekepanne på medium varme og legg i løken som du steker myk og gylden. Ha i litt salt. Saltet gjør at løken «safter» seg og ikke svir i pannen. Tilsett et par ss vann hvis løken allikevel fester seg i pannen. 2)Tilsett kålen og karven og sett ned varmen til lavt. Ta på et lokk og kok lett til kålet faller sammen. Ca 20 minutter.Virker det tørt, ta i bittelitt vann.

Tilsett paprikaen i store biter og kok videre ca 5 minutter.

Varm opp tomatjuice og rør inn creme fraichen i en liten gryte. Tilsett dette i kålet.Kok videre på lav varme i ca 40 minutt.Når retten er ferdig er kålen myk men fortsatt i strimler.Dryss over persille og server med kyllingen. Det passer godt til pølser,grillmat eller bare brød også. Dette er også en rett du kan servere alene. Kålet og karven hjelper kroppen  å fordøye kraftig mat.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *