Rabarbra kake og afternoon tea

Rabarbra kake og afternoon tea

De fleste har vel fått med seg min kjærlighet for de Britiske øyer.Jeg vender stadig tilbake og elsker alle tradisjoner og historien som landene har.Skottland,Wales,Irland og selvsagt England. I disse dager feirer Dronning Elisabeth 70 år på tronen. Ingen dronning har vært ved makten over en så lang periode.Det blir underlig med konge i England etter henne .Jeg bakte en rabarbrakake som jeg fant i en av mine kokebøker fra England.Den er self rising flour i oppskriften noe som vi ikke bruker mye i Norge men jeg tilsatte 1 ekstra egg og litt mer bakepulver og det ble en nydelig kake som passer til sommerdager og afternoon tea. Rabarbraen står ofte og visner over hele landet men er jo en nydelig grønnsak til både chutneys,kaker saft og syltetøy.Her på Jæren har de visstnok tilsatt rabarbra i både pølse og farse og det er jo en frisk smak som passer naturlig inn i tung mat.Spis i sesong og bruk rabarbraen.

Denne kaken er lagt på et øyeblikk,alt røres i sammen på en gang.Steketiden er litt lenger men lag opp et par og frys .Den er god både kald og varm.Server gjerne med en liten klatt cremfraiche, krem eller vaniljesaus.God sommer

Engelsk Rabarbra kake

200 gram romtemperet smør

200 gram finmalt sukker

4 egg

1 ts vaniljeekstrakt(eller vaniljesukker)

200 gram mandelmel

200 gram hvetemel

2 ts bakepulver

ca 300 gram ung rabarbra kuttet på skrå i 2 cm biter

Rør alt unntatt rabarbraen sammen til en glatt røre. Ha røren i en 23cm kakeform,smør helst formen eller bruk bakepapir. Jevn ut røren ogtopp med den oppkuttete rabarbra,press bitene lett ned i røren.Strø over ca 2 ts sukker ,bruk gjerne perlesukker eller demerara sukker.

Stek på180 grader midt i ovnen i ca en god time.I oppskrift står det 1 time og 15 minutt men jeg tok den ut etter 65 minutter.Sjekk med en en kniv om den er stekt igjennom.Hvis den blir mørk oppå ,dekk med folie de siste 15 minuttene.La avkjøle i form i ca 20 minutt før du setter den over på kakefat.

Rabarbrakake

Spis i sesong

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chelsea flower show ,Physic garden og fine sommerdager

Erterblomster er aldri feil
smaken av sommer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *