Høst og gresskarformet brød

Høst og gresskarformet brød
Brød formet som gresskar er årets dille

Vi som blogger og skriver om mat legger jo merke til trender hos andre og finner god inspirasjon. I år er det brød formet som gresskar. Jeg brukte mathyssing(bomullstråd beregnet på å binde/surre opp stek etc) og bandt lett rundt ferdig formet brød før heving.

Hyssingen tar en av etter steking og akkurat det var litt kluss, men hvis du fukter tråd med olje gikk det lettere. Brødet ble dekorativt og her er det bare fantasien som stopper deg .

litt sirup og malt i brødet gir nydelig skorpe og gode brød

Jeg tar utgangspunkt i min faste oppskrift med :

1 kg økologisk finmalt hvete,

tilsetter 2 dl finmalt eller grovmalt rug og 1 dl havre.

2 ss malt,4 ss mørk sirup ,2 ss havsalt

1 pk tørrgjær eller som her 4 ss surdeig og en halv fersk gjær.

6-7 dl vann og 4 ss rapsolje.

Elt alt godt i kjøkkenmaskin til deig slipper sidene 10 minutter eller mer ,juster med mer vann eller mel hvis den virker for klisset eller tung.

Hev Deigen minst en time,form brød,(denne deigen gir meg 3 runde brød)Ta gjerne litt olje på hendene når du former brød,kna litt og vend på deig mens du former.

Bind hyssing som en pakke/form et gresskar, litt fast, men ikke for fast, husk det hever. Opplysningskontoret for brød og korn har eksempler på sin side.

Hev i 1 til 2 timer,jeg brukte to timer her. Pensle brød med vann og dryss over litt mel for en rustikk overflate.Forvarm ovn til 250 grader, sett inn brød på midterste rille og stek brød i 25-30 minutt.

Jeg setter ned tempratur til 225 etter 10 minutter .

Avkjøl på rist og nyt med ost eller julepålegg.Gi deg som gave hvis du skal i nærkontaktfest til halloween eller kos deg med dette til suppe og tilbehør.

Ps tilsett gjerne rester av potet eller gulrot eller revet gresskar.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *