All American…på Lista

All American…på Lista

Siste helg i juni ,hvert år, står det lille stedet Vanse på Lista på Amerika kartet. Mange derfra immigrerte til Usa og mange vendte også tilbake og tok med seg mat ,skikker ,biler ,navn og kultur.

Trump er med og stiligt kjøretøy
mange flotte biler
hard kveld?
God stemning
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Linedans kunne en lære
hilsa måtte me nesten
hva skal man si..
God musikk
rette stilen
alle er med
2 sjarmører
cupcakes to die for
2 sjarmøre
U
The eagle kappen er med
The Kennedys
moonshine
The moonshiners
skikkelig swing og New Orleans gladjazz over disse
us military var også med
populære i paraden

Hele Lista er preget av forbindelsen til Usa. Ikke bare under festivalen men hele året med gatenavn som Route 8,Brookline avenue, butikken som heter Trunken med amerikanske møbler og matvarer og ikke minst fargerike kjoler med tyll underskjørt.Love it!

sånn sko me hatt

Mange kjekke utstillere på Farmers marked på Vanse under Amerika festivalen Det gleder en loklamatentuiast når Lista lam stiller med spekemat,rømmegrøt og selvlagt flattbrød. Økologiske hagen på Penne hadde selvlaget urteprodukter og mange kjekke urter og det var stein bakt brød og nydelige kaker med lemon curd og vanilje.Jeg husker dessverre ikke navn på bakeriutsalg men det var noe med 2medbrød? Lista har fantastiske lokale bakere som har sjel i både brød og kaker.Mat med identitet.Det er noe jeg ser fram til hvert år, fordi det så mange ganger over det ganske land, blir kjeder som bestemmer utvalget av smakløse ferdigvarer som er butikkbakt og fått inn frosne fra utlandet . Ingen historikk eller landsdel identitet..Jeg håper det fortsetter med Larsens bakeri som leverer skolebrød så store at det er et måltid og kakemenn til påske som smaker langt uti mai.Men best av alt er brød og rundstykker med smak av håndverk.

Amerika festival på Lista

Brød og bakevarer med identitet ,det finner du her på 32brød surdeigsbakeri og på Lista og Farsund hos Larsen bakeri

vet ikke om dette er rette ordtak for Høyre å assosieres med men gøy var det

Iår var der en del asiatiske stands med kyllingspyd og våruller, sikkert populært hos noen, men litt for mange med samme innhold.

Et hjertesukk til komiteten der nede, Få ned Craig Whitson, Grillkongen og lag en ekte barbecue med spareribs, rause hamburgere og kyllingvinger, egen kokt barbeque saus med Tennessee whisky (avholdsmann kan du fortsatt være,alkoholen koker vekk)og marshmellows spyd med Lista jordbær for de minste.

Eller Listas egen Andreas settes opp bod med sine bøker og sine gode oppskrifter..og griller og kanskje har kurs?Kanskje lokale lag kan også samarbeide slik at det blir inntekter til lag og foreninger?

Bare et lite ønske og hjertesukk fra en matblogger og Usa entusiast som elsker festivalen og vil beholde det fantastiske dere har skapt der nedeLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *