Stikkord: Fisketorget

«Hemmelige» plasser i Rogaland

«Hemmelige» plasser i Rogaland

Kvitsøy fyr ble bygget i 1829. Den gang var det 18 meter høyt med kullbluss på toppen. I 1859 ble tårnet forhøyet med ytterligere 7 m og utstyrt med oljefyrt fyrbluss samt et linsesystem. Toppen av fyret er nå 45 m over havflaten. I 1938 ble fyret elektrifisert, og i 1969 automatisert. Fyret er fredet.

Vippefyrets historie
Kvitsøy fyr har imidlertid en historie tilbake til år 1700. Da satte Henrich Petersen opp et såkalt vippefyr i Ydstebøhavn. Fyret bestod av en mast som hadde påmontert en tverrvippe. I enden av den var det festet en «ildpanne» som ble fylt med brennende kull og som oppheist hang 6 m over bakken. I 2005 kom en modell av vippefyret på plass ved siden av det det eksisterende fyret, og ble innviet med en flott markering som Kvitsøys tusenårsplass.

En tursti leder opp til fyret fra Ydstebøhavn og går videre ut til havet i vest.

Gladmat i Stavanger,magiske smaker fra de beste

Gladmat i Stavanger,magiske smaker fra de beste

Bilder fra Gladmat i Stavanger Prøv noe nytt, se hva flinke kokker får ut av råvarene. Jeg har vært med i Gladmat både som jury og gjest i alle år,her er noen av mine favoritter.Iår ble det trangt om plassen etter 2 år med pandemi 

Elsker Renaa og byen min Stavanger

Elsker Renaa og byen min Stavanger

Jeg har vært så heldig å få være med på alle Bistrovaganza med Hellstrøm og Renaa siden de startet. Hver gang og hvert år tror jeg ingenting skal toppe meny og hver gang får jeg smaksopplevelser og presentasjoner som gir meg opplevelser både for syn og gane.

Å komme til Renaa og bli møtt med en bamseklem av sjefen sjøl og herrlige Torill Renaa  er som å komme hjem til nære venner du ikke har sett på en stund.

Deres tilstedeværelse blant gjestene er unik og er nok en av grunnene til at gjester kommer igjen og igjen for denne opplevelsen. Gladmat og Bistrovaganza er en ting som vi alltid støtter opp om men vi må ikke glemme å bruke disse perlene som Renaa, Tango, Fisketorget, Fish&Cow, Spiseriet, Bellies etc hele året..ingen overlever kun på fest.

Unn deg et måltid ute en gang i blant og framsnakk lokale leverandører ,produsenter og restauranter. Bruk dem idag, hvis du vil ha dem i morgen.

Bo Jensens oster ,kjøp dem, nyt dem hjemme og ute Spør etter dem i din lokale butikk. For en perle vi har blant oss, jeg leste i et avisinnlegg at Lille Aske regnes som kanskje verdens beste Chevre. Voll Osten fra Jæren, høyt priset hos alle.En ost du kan bruke både til brødskiva og revet i supper og raclette ikke minst. Hvorfor da springe over bekken etter vann?

Jeg lar bildene tale for seg selv.

bistrovaganza 2016
Mine favoritt kokker og deres oppskrifter

Mine favoritt kokker og deres oppskrifter

Pâté de campagne Sven Erik Renaa 1,2 kg kvernet ribbe 400g svinelever crepinette (ELLER SKIVER av BACON TIL Å FORE FORMEN) 5 egg 200 ml fløte 1 løk hakket persille,timian 3 fedd hvitløk salt kvernet pepper 1.kutt ribbe og leveren i strimler bred. Skrell løk,