Chicken pot pie

Chicken pot pie

Så kom regnet…endelig,torden og lyn,styrtregn og tempratur som ikke sløver sinnet.Mange er sikkert ikke enige med meg og ville hatt denne sydenvarmen med evig solskinn enda lenger men jorden trenger vannet og bøndene jubler får vi håpe. Jeg trenger iallefall noen dager med regn.

Kyllingrester blir vanligvis pastasalat og pålegg men idag fant jeg norske nypoteter og gulrøtter i butikken og hagen er full av frodige urter.Kjøleskapet trenger å ryddes i og da blir det gryter og supper. For lettvinthetes skyld kan en kjøpe ferdig paideig men det går veldig raskt å lage en hjemme så da gjorde jeg det.Begynn der:

Pailokkoppskrift fra Godt.no sidene

240 gram mel

120 gram kaldt smør

1 egg

litt salt

ca 60 ml kaldt vann

Kjør raskt sammen mel og smør og tilsett resten i en food prosessor eller smuldre smør og mel raskt sammen med hendene,.Tilsett de andre ingrediensene og form en deig Lise Finkenhagen sier det er helt ok med smørbiter i deigen .Ikke jobb for mye med deigen.Legg den i kjøleskapet til du skal bruke den. Kjevles raskt ut når fyllet er klart og dekk formen..

Potpie kan ha både lokk og bunn men denne lager jeg i en ildfast form med høye kanter og bruker bare lokk .Idag bruker jeg en avlang form.

Så begynner moroa:

Fres gylden en løk og tre gulrøtter i terninger i litt smør og olivenolje i ca 8 minutt .Løk og gulrøtter skal være gylde og litt myke ikke stekte,rør inn 3-4 ss mel og tilslett 3- 4 dl kyllingkraft og litt fløte ca 1 dl. Sausen skal være tykk.Kok opp og tilsett resten av grønnsakene og rester av kylling.Jeg hadde ca 350 gram ferdistekt kyllingbryst/lår.Noen liker selleristang også men her i huset er det bare meg som liker det så idag tar vi andre grønnsaker.En pakke frosne erter(liten pakke)(du kan også bare bruke halvparten av ertene og ha andre halvparten ved servering)1 boks mais(avrent)Jeg avslutter med hakket persille og gressløk,salt og pepper.Smak til med de urtene du liker.Timian og koriander passer også.

Noen bruker rester av poteter også i denne paien.

Altså 3 gulrøtter

1 hel løk

1 boks avsilt mais

1 pakke erter

350 -400 gram kyllingrester

urter; for eksempel persille,estragon,timian

Chicken pot pai i stor form

Denne oppskriften kan også gjøres om til en suppe.Ta da i mere buljong og fløte.Det blir en kraftig mettende suppe med mye smak.Selvsagt trenger du da ikke pai lokk men flott å servere suppe som denne i ildfaste porsjonsformer eller i uthulte rundstykker med masse persilledryss.

Hell fyllet over i en passende form,22 cm i diameter bruker du en rund form. Kjevle deigen raskt ut,ca 0,5 cm tykk. Tilpass lokket til den formen du bruker.(veldig lett med avlang form)Pensle sidene i formen med litt eggeplomme,legg på pailokket og klem det godt til rundt kantene på formen.Pensle lokket med eggplomme og lag noen små snitt i deigen for å slippe ut damp slik at lokket blir sprøtt.Stek paien midt i ovnen på 210 grader ca 25 minutter til lokket er gyllent og sprøtt.

Server med en grønn salat eller grønne erter eller ja takk begge deler..

Dette liker barn også,milde gode smaker

En god salat passer godt til


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *