Stikkord: Gladmat

Syltetid

Syltetid

Syltete agurker klar til lagring og høstens tapasbord
Drueagurker som er nydelige til sylting fikk jeg tak i fra Veisholen gard på Jæren

Gladmat i Stavanger,magiske smaker fra de beste

Gladmat i Stavanger,magiske smaker fra de beste

Bilder fra Gladmat i Stavanger Prøv noe nytt, se hva flinke kokker får ut av råvarene. Jeg har vært med i Gladmat både som jury og gjest i alle år,her er noen av mine favoritter.Iår ble det trangt om plassen etter 2 år med pandemi 

Elsker Renaa og byen min Stavanger

Elsker Renaa og byen min Stavanger

Jeg har vært så heldig å få være med på alle Bistrovaganza med Hellstrøm og Renaa siden de startet. Hver gang og hvert år tror jeg ingenting skal toppe meny og hver gang får jeg smaksopplevelser og presentasjoner som gir meg opplevelser både for syn og gane.

Å komme til Renaa og bli møtt med en bamseklem av sjefen sjøl og herrlige Torill Renaa  er som å komme hjem til nære venner du ikke har sett på en stund.

Deres tilstedeværelse blant gjestene er unik og er nok en av grunnene til at gjester kommer igjen og igjen for denne opplevelsen. Gladmat og Bistrovaganza er en ting som vi alltid støtter opp om men vi må ikke glemme å bruke disse perlene som Renaa, Tango, Fisketorget, Fish&Cow, Spiseriet, Bellies etc hele året..ingen overlever kun på fest.

Unn deg et måltid ute en gang i blant og framsnakk lokale leverandører ,produsenter og restauranter. Bruk dem idag, hvis du vil ha dem i morgen.

Bo Jensens oster ,kjøp dem, nyt dem hjemme og ute Spør etter dem i din lokale butikk. For en perle vi har blant oss, jeg leste i et avisinnlegg at Lille Aske regnes som kanskje verdens beste Chevre. Voll Osten fra Jæren, høyt priset hos alle.En ost du kan bruke både til brødskiva og revet i supper og raclette ikke minst. Hvorfor da springe over bekken etter vann?

Jeg lar bildene tale for seg selv.

bistrovaganza 2016
Hot Kyllingsuppe fra Vigrestad

Hot Kyllingsuppe fra Vigrestad

   Bentes «Hot» KyllingsuppeMettende og god suppe til travle dager. 2 kyllingfileter, Liveche eller Stange slik at du får en viss størrelse og gjerne økologisk1 eple1 gul løk2 ss smør eller olivenolje1 ss karri1 til 2  røde chili, ta ut frø hvis du ikke vil ha det 

Mine favoritt kokker og deres oppskrifter

Mine favoritt kokker og deres oppskrifter

Pâté de campagne Sven Erik Renaa 1,2 kg kvernet ribbe 400g svinelever crepinette (ELLER SKIVER av BACON TIL Å FORE FORMEN) 5 egg 200 ml fløte 1 løk hakket persille,timian 3 fedd hvitløk salt kvernet pepper 1.kutt ribbe og leveren i strimler bred. Skrell løk,