Afternoon tea kake

Afternoon tea kake
Engelsk ostekake

I disse korona tider har det blitt litt rydding i bilder og på data.Utrolig hva som dukker opp på lagringsmedia og minner både på facebook og bildelagring.

Etter å ha sittet en hel dag og ryddet i bilder fra mine mange turer til de Britiske øyer så fikk jeg plutselig veldig lyst på te og tilbehør. Underbevisstheten tok styringen.

Det samme skjer når jeg ser på kostymedrama og Britisk krim…De løser det meste med en god kopp te. De hjemme ler av meg når de ser jeg tar fram te servise og leter gjennom løsteutvalget for å finne rette te til rett stemning.

Jeg drev i noen år en te og kaffe plass hvor jeg prøvte å gjenskape den Britiske tea shopen.Jeg hadde nesten 50 typer te i løsvekt så her kunne den mest kresne tedrikker få te annet enn i pose og tilsatt kunstige smaker.

Jeg hadde first flush Darjeeling, Assam, Ceylon,blender som Earl Grey blue flower og Russisk te og sorte teer fra de beste levrandører ,jeg hadde grønn te ,hvit te og frukt te..det meste. Jeg satte igang Afternoon tea på Jæren og plutselig skulle alle hotell og kafeer prøve på det samme. Mitt lokale var på et kjøpesenter ,det skulle nok heller ligget i gaten men der var dessverre ikke kundegrunnlaget. Uansett etter noen år la jeg ned ,det ble for lange dager og lite inntjening men jeg prøvte og det angrer jeg ikke på.

Denne kaken dukket opp som «lagret» fra disse tider og jeg lagte den igår etter alle disse bildene fra England. Kaken er kompakt men allikvel ikke tung. Det er en ostekake laget med cottage cheese og rosiner og blir kalt Engelsk ostekake. Cottage cheese bruker jeg også i pai og quiche . Det er et magert produkt som jeg nok hadde et ambivalent forhold til etter noen runder med Grete Roede kurs på 80 tallet men jeg har blitt mer og mer glad i dette og bruker det som sagt til mye.

engelsk ostekake

Engelsk ostekake

Ingredienser

125 gram meierismør

125 gram sukker

4 stk egg(4 eggeplommer og 4 eggehviter skilles)

200 gram cottage cheese

100 gram hvetemel

2 ss tipomel eller semulegryn(kan utelates)

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 dl rosiner

revet skall og saft av en økologisk sitron

Slik gjør du:

Rør sukker og smør mykt

tilsett eggeplommer og cottage cheese

Bland hvetemel,bakepulver,semulegryn og vaniljesukker i deigen sammen med rosiner,sitronsaft og revet sitronskall

Vend inn stivpiskede eggehviter

Fyll deig i en smurt 24 form,jeg hadde bare 26 tilgjengelig og den ble da litt lavere men flott for det

Stek kaken på miderste rille i stekeovn ved 170 grader i 50-60 minutter.

La den avkjøle og sette seg i formen.Løsne sidene med en kakekniv.

Du kan pynte kaken med snittede mandler eller melisdryss men jeg foretrekker friske bær og kanskje litt bringebærsaus alt etter sesong. Kaken var populær i heimen for før jeg fikk ta bilde av hele kaken var den blitt halv.

Nyt kaken til en god kopp Assam eller Earl Grey som passer godt med sitrustonene i kaken. Enjoy!!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *