Gebbys laks

Gebbys laks

«Maen» lærte meg denne varianten av laks for noen år siden. Jeg elsker tradisjonell nykokt laks med agurksalat og kokte poteter men jeg er også glad i chili og asiatisk inspirerte krydder. Han er god på å sette sammen smaker og dette er blitt en familiefavoritt.

Dette er ideell sommermat og nydelig også å steke i folie på grillen. Da steker du til det flaker seg og ikke på for sterk varme .Jeg baker den i ildfast form i ovnen og bruker ca 200 gram laks pr porsjon. Fileten stekes hel. Bruk gjerne villaks får du tak i.

Mens laksen steker, koker du nypoteter eller lager en frisk salat til. Rømmedressing er nydelig til.

Skinn og benfri hel laksfilet

flott laks

Urteblanding:

2 ss hakket koriander

4 ss bredbladet persille

2 ss med vårløk eller gressløk

1 hel chili uten frø

1 hvitløksfedd ,knust.

saft og skrell av en halv sitron

en liten bit frisk ingefær

3-4  ss soyasaus

2 ss god virgin olivenolje

1 ts sweet chili sauce(valgfritt)

Slik gjør du:

Bland sammen finhakkete urter,og sitronsaft og skrell(bare det gule ikke det hvite på skrellet) ,olje og soyasaus. Smør urteblandingen godt over laksefileten, gjerne en halvtime til en time før. Hvis du liker sterk chili beholder du frø i den friske chilien.

Stek i ovnen hel i 10-15 minutt på 200-210 grader. Fisk skal være nesten gjennomstekt, flake seg, men litt rosa i midten.

Dette er også fantastisk i folie på grillen.Server med nypoteter og frisk vårløk, kanskje også en liten «dasj» med rømme.

gebbys laks med vårløk og chili



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *