Flødekaga

Flødekaga

Norsk bløtkake

Sukkerbrød:

5 stk egg

150 gram sukker

150 gram hvetemel

1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis,begynn på lav hastighet og deretter høy hatsighet.Vend forsiktig inn mel og bakepulver.

Dette er en stor bunn så du kan velge to 20 cm kakeformer eller en stor 26.Smør gjerne formene og legg bakepapir i bunnen.

Kakebunn kan lages i god tid og også fryses, men pyntet er den ferskvare.

Stekes på nedre del av ovnen 160 grader i ca 45 minutt. Ikke åpne døren på ovn før den er ferdig.

Avkjøl i form ,slipper den ikke formen ta å skjær forsiktig rundt kantene med en flat kniv

Del sukkerbunn i to og fyll med det du vil av syltetøy eller friskebær.Her i huset går det i bringebær eller aller helst jordbær.Noen dynker bunn med melk eller fruktsaft men lar du den stå med syltetøy over natten vil den være fuktig nok,krem inni kaken kan også tas i kvelden før eller i god tid.Pynt med krem hvis du vil dekorere samme dag den skal serveres.

Norsk bløtkake har mange kopier rundt i verden ,Victoria sponge er ganske lik og vår nordiske naboer har lignende kaker men god gammeldags fløtekake skal ikke undervurderes og heller ikke gå i glemmeboken.Det og marsipankake(fløtekake med marsipanlokk)er de festkakene som jeg vokste opp med,kvæfjordkake og kake med gul krem kom også etterhvert men dette er klassisk og de beste festkakene vi liker her i huset.Fløtekake er ferskvare og nytes best iløpet av kort tid men det skal kaker være…Fest…engang i blantLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *