American apple pie

American apple pie

Mørdeig(denne blir veldig god og sprø)

250 gram kaldt smør

350 gram hvetemel

80 gram sukker

1 eggeplomme(ta vare på hviten,den skal du pensle lokk med)

2 ss kaldt vann

Kjør mel,sukker og smør raskt sammen i en foodprosseor.Deigen skal bare samle seg og ikke kjøres for lenge,Tilsett eggeplomme og vann.

Hell deig ut på en bakebenk(lett meldryss anbefales).Kna den raskt sammen til en smidig deig.Del i 2 og pakk inn i plastfolie og la den hvile kaldt i minst 30 minutt.

Fyllet lager du av 10 skrelte epler i biter,200 gram demerara sukker(råsukker)saft og skrell av en sitron,(litt for mye syre ble det av en hel sitron så det kan utelates og heller kun ha en ss med sitron for å holde eplene litt mindre brune.

1 ts ceylon kanel og 1 ts vaniljeessens(du kan også bruke godt vaniljesukker)

Jeg tilsetter også en stjerneanis og litt muskat eller ingefær.(litt er knapt en knivspiss)Kok dette til eplene er møre og væske kokt godt inn.Hvis det er for mye væske sil gjerne dette fra. Avkjøl massen lett.Dette gjør at pai ikke flyter over med væske.

Du kan bruke en paiform eller en 22 cm kakeform.Kle denne med bakepapir så er det lettere å få ut hele stykker.Kjevle ut en bunn og et lokk.Bunn skal gå godt oppover sidene på formen.Hell i det lett avkjølte eplefyllet og ta lokket oppå.Press kantene godt sammen.Pensle med eggehviten og dryss over demerara sukker eller perlesukker.

Stek i ca 50 minutt midt i ovnen på 190 grader.Jeg bruker varmluft,

Denne oppskrift er veldig lik Lise Finckehagens pai og hun er stor inspiriasjon for meg i matveien.Min amerikanske familie bruker shortening(smult) i deigen og litt salt. De bruker også litt mer krydder i eplene og de bruker råe epler som de vender i litt hvetemel eller maizena og drysser krydder og sukker i blandingen. De tar også noen klatter kaldt smør oppå fruktmassen før de setter lokket på.Det går også bra men det blir da litt mer væske så det kan være lurt å jevne eplene med litt mel.

Begge deler funker godt,server lun med litt vanilje is .

Lukten og smaken tar meg rett tilbake til UsaLegg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *