Brød og Bakst Mat og Urter blog Mat til høytider Restemat Samlet av Mat&Urter

Banankake fra god nabo

November og desember er travle måneder for de fleste og dagene med drift av en liten kafe på et kjøpesenter er lange.Hjem sent og opp tidlig,slik går nå dagene.På bursdagen min hadde jeg ikke hatt tid til å stelle mye i stand til besøk og igjen ble min gode nabo Else-Marie Bue redningen.Hver bursdag og høytid kommer hun med noe til kaffen eller en blomst til et mørkt julehjem.Ifjor kom hun med julelys og blomster for å lyse opp dagene og det er aldri nei å få hvis en ber om hjelp eller gode råd fra et langt levt liv.

I 2000 da vi flyttet inn i nabolaget sto hun klar å ønsket oss velkomment.Vi fikk god kontakt med en gang og det er ikke få ganger jeg gikk innom og fikk smake på ny bakst eller en god kopp te. Hun ble reserve bestemor for min sønn og passet på at han fikk sin favorittkake til bursdagen og konfirmasjon.Ingen slår Else-Maries bløtkaker pyntet med krem og Jordbær.

Denne kaken er hennes nyeste tilskudd til minnebanken og en jeg nå vil ha på kafe .Det er en nydelig saftig kake med lang holdbarhet.Kjempegod oppskrift til å bruke overmodne bananer  og slippe å hive mat.Den kan også godt fryses og tas opp ved anledning.Jeg foretrekker den bar uten for mye pynt eller glasur.Den er mektig og en kan også velge  å bruke mindre sukker og mer banan.Nybakt med et kaldt glass melk er den super men også fantastisk til en god kopp te eller som kaffemat.Naboen pynter av og til med melis og kakaoglasur.Den hadde sikkert også vært god med en kremostglasur med mye sitron men som sagt foretrekker jeg den selv bar.

Denne oppskrift er til en stor langpanne og er derfor ypperlig til mange eller kjekk ny kake å ha med til avslutninger og fest.

BANANKAKE stor porsjon i langpanne

Banankake med kald «ulvemelk» er fantastisk
banankake

17 november 2017 fra Else-Marie Bue, kjær nabo

Start med å smelte 350 gram smør,

Mens det kjølner:

Pisk 5 egg og 4  dl  sukker  til eggedosis(du kan redusere sukkermengden)

4-5 store bananer moses lett og blandes i eggedosisen

smeltet smør tilsettes tilsettes

8 dl mjøl

4 ts vaniljesukker

4 ts bakepulver

2 ts. natron,

3 dl  melk

Alt dette, mjøl og hevelsesmidler siktes og blandes vekselvis med melka.

175 grader – 35-40 minutter midt i ovnen

Langpanne m/bakepapir

banankake
langpannekake til mange

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.