Brød og Bakst Fotografi Lokalmat Mat og Urter blog Matfylke Rogaland Oppskrifter fra slekta Samlet av Mat&Urter Tradisjonsmat

Kaker i sesong

Jeg har aldri vært en som kan pynte kaker. Kaker som ser ut som små kunstverk. Noen kaker ser bedre ut enn de er med masse smørkrem og sukkerpynt og noen kaker ser kjedelige ut men smaker masse. Dette er en slik kake. God gammeldags sitronkake med lang holdbarhet. Den smakte faktisk godt og saftig 10 dager etter jeg lagte den. Kaken ble satt kjølig og nesten glemt, det er derfor at jeg vet den varer lenge. Jeg elsker alt med sitron og liker kaker friske og ikke for tunge. Dette er en kake til ettermiddagskaffen, tekoppen med Darjeeling eller Earl Grey, kaken til hjemmekontor eller bursdagskake på kontor ,en kjekk turkake i sekken og en kake til å ha på lur. Jeg syntes kaker skal følge sesong som alt annet, ingenting galt med en mektig god sjokoladekake men når jeg finner Amalfi sitroner eller andre gode sitroner i disken roper denne oppskriften på meg. Den roper vår ,lys og sommer

sitronkake på vakker tallerken hos min søster Tove

Lett og rask å lage

Her er oppskriften:

God gammeldags sitronkake

150 gram smør

4 egg av vanlig størrelse

1,5 til 2 dl sukker

1/2 ts salt

1 sitron(økologisk hvis du finner)

1 ts vaniljesukker

3 dl hvetmel

i ts bakepulver

GLASUR: 2 DL MELIS OG SAFT FRA SITRONEN

Slik gjør du:

smelt smøret og riv skallet av sitronen

Pisk egg, sukker,vaniljesukker og salt til en luftig «krem».rør i sitronskrall, det smelta smøret og mel som er blandet med bakepulver.Vend gjerne inn mel med slikkepott da en ikke bør piske for mye i røren.Da kan kaken bli tung og kompakt.Smøret kan godt være litt avkjølt og tilsatt sitronskallet.

Stek kaken i 24 cm form på nederste rille i ovnen.200 grader i ca 30 minutter skulle holde. Avkjøl på rist Bruk vanlig varme ikke varmluft. Legg kaken på bakepapir, avkjøl denne. Press sitronsaften utav sitron og bland i melisen. Fordel over kaken.

sitronkake

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *