Gjenåpning? Vi feirer med vafler

Gjenåpning? Vi feirer med vafler

25 september 2021 gjenåpnet Norge etter 562 dager med korona restriksjoner. Vi har vært heldige i dette landet og spesielt her i vest på Jæren. Veldig lite alvorlig smitteutbrudd og i forhold til verden ellers har vi trukket vinnerloddet. Det ble festet i Norge den 25.9 og jeg forstår at folk tar litt av, men å sammenligne det med feiring etter krigens slutt, som noen gjorde i avisene, er vel å ta det litt langt ?.

Jeg er litt ambivalent til hele åpningsfeiringen og vi her hjemme har ikke merket den store anderledesheten. Kanskje litt mer å feire for dere i øst? og selvfølgelig i servering og kulturbransjen men jeg gleder meg over at hverdagen vender forsiktig tilbake for min del.

Håper vi tar med oss gode ting fra pandemien. Mindre utenlandsreiser, reise i eget land, lage mat fra bunn, ta vare på vår «kohort» og sette pris på de småting som vi tok som en selvfølge før. Være ute i naturen og lære barna om de enkle men gode ting en kan oppleve der. Kjøp og spis lokalmat i sesong. Kanskje verden hadde godt av et lite pusterom? Så fikk vi endelig tid til å oppleve årstidene..

Jeg setter stor pris på min gode nabo som har lært meg mye og lager verdens beste vafler og pannekaker.

Her er Else-Marie Bue sin oppskrift på vafler.

4 egg

250 gram sukker, vispes til eggedosis

600 hvetemel siktes i eggedosis og 1/2 liter hver av søtmelk( h melk) og kulturmelk tilsettes.

Tilslutt tar en 200 gram smeltet smør i røren.

Vaniljesukker og et ekstra egg hvis eggene er små gjør bare godt, men er ikke nødvendig.

Hun er nå 87 år, sylter plommer og lager rips saft hver høst , jobber i hagen om våren og sommeren, leser flere aviser hver dag og løser sudoko. Holder seg oppdatert og ser nyheter hver dag. Dette er en dame å se opp til.

God høst


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *