Raumekake fra Telemark

Raumekake fra Telemark

Raumekake fra Telemark (Rømmekake)

3 egg
2 kopper sukker
2 eggeglass med vann
2 kopper mel
2 ts bakepulver
3 ts vanilje sukker
1 beger lettrømme

Bland egg , sukker og vann og pisk til eggedosis

Ha i mel, bakepulver og vaniljesukker og rør inn rømmen tilslutt.

Stekes  på 180 grader i 45-50 minutter, midt i ovnen i rund 25 mm kakeform eller liten kakelangpanne.

Tante Gudrun var fra Telemark og hadde verdens vakreste dialekt. Hun var gift med min mors bror og bodde på Fogn.

En av mine beste og første barndomsminner fra besøk hos familien på Fogn, er at jeg gikk inn til tante og satt på vedkassen ved siden av komfyren og så på når hun laget mat. Det luktet alltid godt i tantes kjøkken og noe sto alltid og putret i store gryter som skulle mette mange.

Vi unger følte oss alltid velkomne og godt tatt vare på hos tante. Aldri følte vi at vi var i veien eller til bry selv om hun som travel bondekone nok hadde andre ting å gjøre enn å snakke med oss små.

Bestemorhuset på Fogn
søskenbarntreff på Fogn foran bestemorhuset

Tante sang gamle viser og salmer og jeg sang med. Tante likte godt når jeg sang og oppfordret meg til å synge. Litt blyg var jeg av og til, så når jeg skulle synge på oppfordring, satte jeg meg under kjøkkenbordet og trakk duken ned slik at ingen så meg . Da kunne jeg sitte der og synge helt i min egen verden. Salmer, skillingsviser og Shanties om en annen. Noen stev kom der også .Ennå sitter noen av disse sangene.

«Raumekake» fant jeg i tantes gamle kokebok, sirlig nedskrevet med nydelig håndskrift. Her er mål i kopper og eggeglass  ikke i desiliter. Dette var nok ingen festkake for de store merkedager og har enkle rimelige ingredienser, men jeg syntes det passer godt til festdagene i mai. En nydelig kaffekake med enkle gode ingredienser som vil falle i smak hos de fleste.  Den er saftig og holdbar Rask å lage også .

Nydelig god gammeldags kaffemat . Den kan selvsagt fryses. Pynt med friske bær eller ha litt krem eller Lemon curd til.Jeg bruker en kaffekopp på ca 2,5 dl og et eggeglass tilsvarer ca 3 ss.

raumekake fra tante Gudruns kokebok

raumekake fra tante Gudruns kokebok
Her er tanter og onkler ,far og mor ,søskenbarn og fruer samlet på Fogn i midten på 90 tallet


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *